Od kada sam počela pisati blog i pomalo se uključila u našu blog-zajednicu često iznova shvatim koliko mi je ovdje lijepo i koliko mi ovo, iako uglavnom virtualno, druženje puno znači. Vjerujem da dijelimo isto mišljenje dok god smo svi skupa ovdje i dok god se međusobno posjećujemo, podržavamo, družimo.
A onda,........ umjesto virtualnog posjeta na blog jučer sam imala pravi posjet, na vrata od stana, ......, stigao je onaj koji zvoni dva puta :):). Poštar ! Sa velikom, debelom kovertom u rukama, za mene, stigla je iz daleke Australije.
Sa potpisom naše drage Mirjane sa bloga Cooking by Mirjana (Ruža123). Iako je Mirjana najavila da će mi nešto poslati za sudjelovanje u FBI rukavicama i istraživanju njezinog bloga, moje veselje kada je to i stiglo bilo je baš veliko, i poštar se nasmijao i razveselio zajedno sa mnom.
Mirjana, puno ti hvala ! Za sve što se našlo u ovoj koverti, za sav trud oko odabira ovih divnih, originalnih poklona, za trošak oko ovoga slanja , za veselje koje si mi priuštila , i za naše lijepo druženje kojega ću se sigurno uvijek sjetiti.
A što sam sve dobila ?
Mirjana se uistinu potrudila, odabrala i poslala divne stvari kojima me darivala.
Možda je smiješno ali prvo izdvajam ovu vrećicu kardamoma na kojoj sam i više nego zahvalna ! Tražim taj kardamom ili kardamon već danima po Zagrebu jer bih ga htjela i stavljati u recepte u koje ide i nigdje ga naći, i već sam skoro odustala kad evo ga , sada sam ga dobila ! :)
Usput, gdje u Zagrebu nađete kardamom, gdje da ga kupim ?
Zatim je tu ova prekrasna , vesela pregačica uvijek dobro došla u kuhinji.
Pa lijepi privjesak iz Australije, žele pivskog kvasca (moram tek naučiti kako se primjenjuje), fine čokoladice koje me podsjećaju na naše "Životinjsko carstvo", zatim divna knjižica morskih recepata.
I ......, i divne, predivne košarice za muffins !
Joj što sam se tek njima razveselila. Nema kod nas baš takav izbor ovako lijepih košarica , a ove su zbilja prekrasne, tako šarene i slatke.
I još jednom knjižica, da pogledamo odabrane recepte, morska jela, jednostavni recepti, a svaki za sebe poseban i zasigurno jako fini.
Ove recepte mi tek ostaje isprobati što sigurno hoću, ljeto je idealno vrijeme za ovakvu hranu.
A sada sam "isprobala" nove košarice za muffins i u njih smjestila fine aromatiče muffine kojima se danas častimo.
Što se recepta tiče, krenula sam da ću ih napraviti po receptu za Mirjanin Sifon kolač koji me se jako dojmio kada sam ga prvi put isprobala. Međutim, nisam imala kokosovo mlijeko, a i htjela sam pojačati okus borovnicama i limunom. Ljeto je, pa neka bude nešto da ga osvježi.
I onda sam malo po receptu za Sifon, a malo po mome , iskombinirala ove muffins koji su predivno zamirisali u stanu što je i više nego dobro došlo u ove oblačne i polukišne dane koji nas ovog tjedna prate.
Niti okus im ne zaostaje za mirisom, meni se jako sviđaju, a napravila sam ih ovako:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 1 limun - sok i korica
- 220 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 3 žlice kokosovog brašna
- 1/2 žlice ulja
- 150 g borovnica (ja sam stavila pola sitnih šumskih i pola krupnijih vrtnih)
- Žumanjke, šećer i vanilin šećer mutiti mikserom na najvećoj brzini dok ne postanu svijetli i pjenasti
- Zatim pomalo dodavati i kuhačom umješati : mlijeko, sok i koricu limuna, prstohvat soli. Smjesu dobro sjediniti.
- Brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno pomiješati. Pomalo, žlicu po žlicu dodavati u smjesu i kuhačom dobro umiješati.
- Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, dodati ga smjesi i dobro umješati.
- Borovnice oprati i u smjesu dodati 100-120 grama, umješati.
- Smjesu rasporediti u košarice za muffins i po vrhu svakog muffina rasporediti preostale borovnice.
- Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, cca 30 minuta
Kada su gotovi izvaditi ih, prohladiti, i po želji posuti šećerom u prahu.
I evo ih, udobno smješteni u svojim košaricama :)
I evo ih, udobno smješteni u svojim košaricama :)
Mirjana, hvala ti još jednom na poklonima !
A svima koji ovdje navraćate hvala na lijepom druženju i neka nam još dugo potraje :)